{Jiske·tins}

Zelfstanding naamwoord

Afkomstig van het Friese Jiske (as) en tins (gedachten)


Voordat ik mezelf voorstel, wil ik graag beginnen met mijn innige deelneming voor uw (recente) verlies. Hoewel het verlies van een dierbare een individuele ervaring is, weet ik zeker dat de pijn die u voelt ondenkbaar en van tijd tot tijd ondraaglijk is. Weet dat uw gevoelens er mogen zijn, ook als anderen het niet begrijpen. Weet dat er geen tijdlijn is voor rouw, ook als anderen vinden dat het lang duurt. En weet dat professionele hulp vragen oke is, ook als anderen het overbodig vinden.

 

Na het vroegtijdige verlies van mijn dierbare hond Rio in 2023, ben ik begonnen aan een avontuur dat me heeft geleid tot Jisketins. In de zware periode van rouw was ik op zoek naar een mooie manier om haar crematie-as te gebruiken, zodat ik haar voor altijd bij me kon dragen. Wetende dat, met een leeftijd van 30, ik helaas nog veel verlies zal tegenkomen in de toekomst, wilde ik niet een sieraad dat men draagt tot het vervangen wordt door een ander sieraad met emotionele waarde. In plaats daarvan, was ik op zoek naar een sieraad dat lijkt op een "normaal" sieraad, en daarmee deel kan uitmaken van de wekelijkse sieraden-rotatie. Toen ik online niet kon vinden waar ik naar op zoek was, besloot ik om zelf aan de slag te gaan: het begin van Jisketins.

 

Het eerste half jaar van 2023 ben ik druk bezig geweest met het experimenteren met verschillende technieken en materialen. De mogelijkheden zijn eindeloos, en ik ben me uiteindelijk op een klein aantal producten gaan focussen: ik creëer liever een paar producten met hoge kwaliteit, dan een groot aantal producten met weinig finesse. Dit ging uiteindelijk zo goed dat ik besloot om van mijn passie iets groters te maken, en Jisketins op te richten door een webshop te openen. 

 

Terwijl ik me focus op het opstarten van Jisketins, blijf ik experimenteren met nieuwe materialen, technieken, en vormen. Ik hoop dan ook om het assortiment in de webshop gauw uit te breiden. Tegelijkertijd begrijp ik dat sieraden persoonlijk zijn en uw wensen niet per se te vinden zijn via de standaard producten in the webshop. Ik raad u dan ook aan om een kijkje te nemen op de Producten pagina. Hier vindt u voorbeelden van producten die Jisketins heeft gemaakt. En natuurlijk zijn specifieke verzoeken ook meer dan welkom, en kunt u daarvoor contact met mij opnemen.

 

Tot zover het verhaal van Jisketins. Ik hoop dat u hier kunt vinden waar u naar op zoek bent. Bedankt voor uw interesse in Jisketins producten, en weet dat uw steun gewaardeerd wordt en essentieel is voor het bestaan en succes van kleine lokale (en nieuwe) bedrijven zoals Jisketins.

 

Liefs,

Janna

Oprichter en creatief brein van Jisketins